Weekendesk
🇳🇱 Al onze geselecteerde hotels zijn corona proof**
📅 Gratis annuleerbaar tot 2 dagen voor vertrek**
✅ Boek nu, betaal later in 4 termijnen**

Hotspots in Antwerpen om te ontdekken: tips van de locals

22 augustus 20213 min leestijd
De Arme Duvel café in Antwerpen

Het Rubenshuis, Het Steen en de kathedraal bezoeken en nadien shoppen op de Meir, zo zag je je dagje Antwerpen misschien wel voor je. Benieuwd wat Antwerpen nog meer te bieden heeft? In deze blog hebben we het over enkele verborgen parels en to do’s in de stad

Hotspots aan de Schelde

Antwerpen staat bekend als stad aan het water. En het is ook daar dat er heel wat leuke plekjes te vinden zijn!

Wandel of fiets je vanuit het centrum richting de Suikerrui, dan kom je vanzelf uit op de wandelboulevard langs de Schelde. Hier vind je het RAS, een prachtig staaltje architectuur en een geweldig restaurant. Even verderop kan je DeWaterbus nemen, een overzetboot die je naar Linkeroever brengt. Superleuk om met hele gezin te doen!

Op een kwartiertje wandelen van de wandelboulevard bereik je het Eilandje. Het Eilandje is het oudste havengebied van Antwerpen, en is enkele jaren geleden opgewaardeerd tot een hippe, trendy wijk. Je vindt hier heel wat geweldige restaurants en cafés. Denk aan het driesterrenrestaurant ZILTE - Viki Geunes in het MAS en het Pomphuis, beide met prachtig zicht op het water.

Linkeroever - logischerwijze de linkeroever van de Schelde - is nog zo’n typische hotspot die door toeristen vaak gemist wordt. Fiets of wandel langs de dijk rond het Galgeweel-meer of door de Voetgangerstunnel en vervolgens langs het Sint-Annekestrand. Ook aan horecazaken is hier geen gebrek!

Het centrum (her)ontdekken

Tijdens een bezoek aan Antwerpen beland je meestal meteen op de Groenplaats en de Grote Markt. De keuze aan restaurants en cafés is hier enorm. In de meeste restaurants en cafés is het gezellig en eet en drink je zeer goed, maar toch hebben we enkele favorieten: Brasserie Appelmans, Barbarella, De Elfde Gebod en Da Giovanni.

Vlak bij de shopstraten in Antwerpen - waarvan de Meir, de Kammenstraat en de Nationalestraat de bekendste zijn - vind je heel wat koffiebars en cafés. Je vindt er bijvoorbeeld heel wat op de Wapper. Onze aanraders zijn Grand Café Horta, voor een heerlijke brunch Antwerpen, Barnini en Cafématic, wat beide supertoffe vintage koffie- en ontbijtplekken zijn.

Heb je zin in Belgische lekkernijen en streekproducten, dan moet je trouwens zeker ook even tijd maken voor een bezoek aan de Vogeltjesmarkt, vlak bij de Wapper. 

Leuke plekjes buiten het centrum

Wil je de drukte van de stad even uit de weg gaan, bijvoorbeeld voor een wandeling of fietstocht, dan kan je naar de zone tussen Berchem en Wilrijk trekken. Je vindt hier verschillende prachtige parken. Zo is het Middelheimpark een aanrader, maar ook het Rivierenhof, van waaruit je naar het Brilschanspark kan fietsen. Ook de moeite is het Nachtegalenpark en het Leeuwerikpark.

Leuke restaurants buiten het centrum zijn Morfo, een Grieks restaurant en The Jane, ingericht in een kapel van een voormalig militair ziekenhuis. Op zoek naar een ontbijtplek/koffiebar? Dan raden we Cafe kamiel, Charlie’s, Kaffeenini, Barchel en Mirlo’s koffiebar Antwerpen aan.

Heb je eerder zin in een cocktail, wijntje of biertje, dan vind je zeker en vast je ding op Het Zuid of de Dageraadplaats, een plein met heel wat toffe cafés en restaurants rond! Een leuke bar is bijvoorbeeld Zeezicht, met een origineel interieur en een aangenaam terras. 

Op zoek naar nog meer tips voor je weekendje weg België? Check dan onze blogpagina