DIY voor de meest originele kerstboom dit jaar

10 décembre 20202 min leestijd
kerstboom DIY dit jaar

Onmogelijk om Kerstmis voor te stellen zonder een mooie boom, toch? Dit jaar hebben we voor jou een ecologischer, origineler en vooral creatiever alternatief. Een leuke activiteit om je samen met je partner en/of het hele gezin mee bezig te houden tijdens deze koude winterdagen. Al wat je nodig hebt is een rolletje lijm, een schaar en een paar mooie vellen papier.

Stap 1: Definieer de vorm

teken kerstboom met krijt op muur

 Ookal beschik je zelf niet over een geweldig tekentalent, toch komt de vorm van een kerstboom ons allemaal bekend voor. Een verticale lijn als stam, scherpe hoeken om de contouren van de takken te vormen en een mooi punt om het af te maken. Als je niet zeker bent van je slag oefen dan eerst op een wit laken. Wanneer je je kerstboom onder de knie hebt, kan je beginnen met het aftekenen van je kerstboom op ware grootte tegen een witte muur. Zo kan je daarna gemakkelijk de lijnen volgen met je pritt roller.

Stap 2: Geef kleur aan je kerstboom

Neem meerdere vellen papier in een kleur naar keuze en knip een tiental driehoeken uit. Deze gaan we gebruiken om de takken van je boom te creeëren en op te vullen. Om een realistisch effect te krijgen, kan je er het best voor zorgen dat de basis van de driehoek kleiner is dan de tegenoverliggende zijden. Gebruik lijm of een beetje ducttape/plakband en plak ze als een wimpel in de vorm die je in de vorige stap op de muur hebt gemaakt. 

Stap 3: Versier je boom

Om je kerstboom echt af te maken, heeft hij nog een beetje magie nodig. Tijdens deze periode vind je in alle winkels in de buurt de leukste kerstverlichting en slingers. Zo geef je je eigen kerstboom een beetje meer kleur. Het enige wat nu nog ontbreekt is je zelfgetekende ster!

Laatste kamers beschikbaar voor deze data!
Laatste kamers beschikbaar voor deze data!
Weet je zeker dat je wilt stoppen? De beschikbaarheid verloopt binnenkort.
Hulp nodig?
Heb je vragen?
Wil je iets toevoegen?
(lokaal tarief)
Mis het niet!
Je bent slechts één stap verwijderd van je droomvakantie.