De podcasts voor iedereen die houdt van reizen

Toch nog een beetje op reis dankzij deze podcasts
25 mars 20202 min leestijd
podcast luisteren thuis

Terwijl je toch binnen zit af te tellen tot je volgende vakantie kan je net zo goed een beetje reisinspiratie opdoen. “In uw kot blijven” betekent namelijk niet dat er niets meer te leren valt over andere landen en culturen of dat je geen nieuwe traveltrends meer kan ontdekken.

Geen zin meer om te lezen of te netflixen? Probeer dan eens een audioverhaal op podcast. Wij kozen voor jou alvast onze drie favoriete podcasts, die ons meenemen op een spannende reis en ons even de tijd doen vergeten.

elke dag vakantie Eva Daeleman

Elke dag vakantie is een podcast van voormalig radio-presentatrice Eva Daeleman en haar vriend Stijn Heymans onder het motto: “Het leven is te kort om af te tellen naar het weekend.” De twee delen in deze podcasts al hun tips en tricks om van elke dag vakantie te maken. Ze nemen je mee naar hun huis aan zee, waar het ritme lager ligt, het accent vettiger is en het bovenal elke dag vakantie kan zijn.

citytrip Europa meisje

Rick Steves is allom bekend omwille van zijn reisboeken, maar sinds kort deelt hij ook al zijn tips met jou via zijn eigen podcast Travel with Rick Steves. Wil je meer weten over reizen in Europa en welke landen echt op je bucketlist moeten staan, waar de leukste restaurants zitten en hoe je een land écht ervaart als een local dan is dit absoluut een podcast voor jou. 

meisje in de bergen en natuur

Bijna twee jaar geleden lanceerde luchtvaartmaatschappij KLM de Engelstalige podcast, ‘The Journey’. Een podcast die de unieke reiservaringen van hun klanten samenbrengt. In elke episode staat één reis centraal die van grote invloed is geweest op het leven van de geïnterviewde reiziger. De serie neemt luisteraars mee naar verschillende delen van de wereld. Van de sneeuwvlaktes in Alaska tot de hectische straten in New Delhi.