De meest bijzondere filmlocaties in Europa

Beleef Europa vanaf de bank met deze films
24 mars 20203 min leestijd
Filmopname Europa

We nemen je graag mee op een reis door Europa aan de hand van 5 bekende films. Zo kan je vanaf de bank Europa beleven door de ogen van filmmakers. Van een romantisch pleintje in Venetië tot het Anne Frank Huis in Amsterdam. We hebben de meest bijzondere Europese filmlocaties voor je verzameld.  

Harry Potter, Londen

Harry Potter bij King´s Cross Station in Londen. In de Harry Potter serie, is King´s Cross Station de plek waar het bekende Perron 9¾ zich bevindt. Dit perron wordt door de leerlingen van Zweinstein gebruikt om naar de Zweinsteinexpres te gaan. Op het echte station worden perron 9 en 10 gescheiden door een spoor maar er hangt wel een bordje met ´Platform 9¾´.

Zo zijn er nog veel meer locaties in Londen waar er gefilmd is voor de Harry Potter serie. Een aantal bekende scènes van de film Harry Potter and the Half-Blood Prince zijn opgenomen in de London City Hall. Het wel bekende Piccadilly Circus dient als decor in de film Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1.

Captain America Civil War, Berlin

Captain America Civil War in Berlijn. Hoewel de meeste scènes zijn opgenomen in de VS, is ook Duitsland het decor in een aantal beroemde scènes in deze bekende Marvel film. Delen van de film spelen zich af in Berlijn bij de Messedamm en het ICC Conference Centre. Deze scènes moeten doen lijken alsof ze zijn opgenomen in Boekarest, terwijl de productie hier nooit gefilmd heeft. Niet alleen Berlijn diende als decor maar ook Leipzig-Halle Airport speelde een belangrijke rol, hier vond een 15 minuten durend gevecht plaats.

Letters to Juliet, Verona

Letters to Juliet in Verona. Deze Romantische Komedie vertelt het verhaal van een jonge vrouw die op huwelijksreis gaat naar Verona. In deze stad draait het om de muur bij Casa di Giulietta, hier kan je tot op de dag van vandaag nog een liefdesbriefje achterlaten. Aan het huis bevindt zich een pleintje waar je een brons standbeeld van Giulietta vindt, vanuit hier kan je ook haar balkon bewonderen. Dit balkon is later toegevoegd door de overheid om meer toeristen aan te trekken. Al deze bezienswaardigheden komen uit Shakespeares bekende werk Romeo en Julia.

The Fault in Our Stars, Amsterdam

The Fault in Our Stars in Amsterdam. Deze verfilmde roman, die menig hart heeft gestolen, is opgenomen in het Venetië van het noorden - Amsterdam. Deze prachtige film speelt zich af  op verschillende bekende plekken in de hoofdstad. De iconische scène waar Hazel en Augustus praten over de toekomst op een bankje, is opgenomen aan de Leidsegracht. De tortelduifjes zoenden elkaar voor het eerst in het Anne Frank Huis. Feitje, de filmset was een reproductie van het echte museum omdat de zolder in het museum niet toegankelijk is voor bezoekers. Het Rijksmuseum speelt ook een rol: Hazel en Augustus wandelen na een romantisch diner onder de poorten van dit museum door.    

Mission Impossible, Praag

Mission Impossible in Praag. Deze bekende blockbuster is gefilmd in de Tsjechische hoofdstad. De bekende Karelsbrug speelt een rol in deze film. Praag wordt vaker gebruikt als decor voor bekende films. De reden hiervoor is dat de smalle straatjes en kinderkopjes doen denken aan andere grote steden als Parijs en Wenen. Andere bekende films die zijn opgenomen in Praag zijn Casino Royale, The Bourne Identity en Oliver Twist.