3 ideeën voor een opwindend weekendje weg in mei

15 mars 20202 min leestijd
Evenementen, weekenden in mei

Mei is dit jaar de maand van de lange weekenden: met 1 mei, Hemelvaart en Pinksteren zijn er maar liefst drie. Heb jij ook zin in een verlengd weekendje weg, maar weet je niet waarheen? Wij selecteerden voor jou drie supertoffe evenementen! 

Grand Prix Formule 1, Zandvoort

Formule 1, Zandvoort, meiweekend
Foto: Paul Perreijn

Zot van ronkende motoren en snelle wagens? Fan van Max Verstappen? Van 1 tot 3 mei keert de Formule 1 na 35 jaar terug in Nederland op het legendarische circuit Zandvoort. Alleen de locatie al doet je hart sneller kloppen: de bolides racen hier met 300 km per uur door de duinen! Kers op de taart: een nieuwe, spectaculaire kombocht. Het ultieme weekendje weg voor racefans!

Antwerpen Proeft

Antwerpen Proeft, of Taste of Antwerp, 1 mei-weekend
Foto: Visit Flanders

Je geniet liever van je smaakpapillen dan van racewagens? Ga dan culinair genieten in de Scheldestad. Topchefs en tv-koks serveren tijdens de 14e editie van Antwerpen Proeft de heerlijkste gerechten voor regelrechte spotprijzen! Je kan er workshops en kookdemo’s volgen, en artisanale lekkernijen kopen. Loopt het water je al in de mond? Van 1 tot 3 mei ben je welkom aan de Waagnatie!

Electro Festival, Versailles

Meiweekend Versailles, dance festival

De meeste extravagante bezienswaardigheid van Parijs, het paleis van Versailles, verandert op 23 mei in een heuse danstempel. En verwacht in Versailles dit keer geen walsje of Strauss, maar spijkerharde techno en bedwelmende electro van louter top-DJ’s. Altijd al eens willen raven in de tuinen van Marie Antoinette? Dit is je kans!

Vind je mei nog te ver weg, en wil je er liever eerder op uit? Lees hier onze tips voor een spannende citytrips