3 originele tips voor spannende citytrips

Lichtfestival, street art en meer
15 février 20202 min leestijd
Weekendje weg Brussel met lichtfestival

Zin in een citytrip, maar dan eens helemaal anders? Koppel je weekendje weg aan een bijzonder evenement. Zo ontdek je de stad op een originele manier! Brussel, Oostende en Gent hebben alvast veel moois op de agenda staan.

Brussel

Bright Brussels, lichtfestival in Brussel
Foto: Miguel Discart

Van donderdag 13 tot en met zondag 16 februari baadt onze hoofdstad in spectaculair licht. Je kan een fascinerende wandeling maken langs twintig interactieve lichtinstallaties, gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld. Bright Brussels noemen ze dit lichtfestijn. Zowel de oude benedenstad als het hart van de bovenstad ga je zien als nooit tevoren. De wandeling is helemaal gratis

Oostende

Photo 1 ©Copyright Henrik Haven / Photo 2 ©Copyright Ian Cox / Photo 3 ©Copyright Henrik Haven

De enige echte kuststad van ons land nodigt je uit voor The Crystal Ship: Street Art Tour. Wereldberoemde graffiti-artiesten meren aan in de paasvakantie en maken ter plekken gigantische muurschilderingen. Vanaf 11 april kan je ze bewonderen. De route volg je via Facebook Messenger. Daar vind je ook alle nodige info. En: er is een speciale versie voor kinderen. Een perfecte citytrip voor de hele familie!

Gent

Citytrip Gent met Van Eyck expo

Nog tot 30 april kan je in het MSK Gent de grootste expo ooit met werken van Jan van Eyck bezoeken. Schilderijen zijn van heinde en verre naar Gent gebracht voor een waarlijk unieke tentoonstelling. Ook tijdgenoten worden geëerd. Mis ook zeker het net gerestaureerde Lam Gods niet. Voor het beroemdste werk van Jan van Eyck ga je naar de Sint-Baafskathedraal. Zo ontdek je het Gent van vandaag aan de hand van de meesters van vroeger!