Verblijf inclusief ontbijt en activiteit
Alleen de beste hotels
Annuleerbare en terugbetaalbare aanbiedingen*

Drie landen, drie steden, één weekend

26 septembre 20191 min leestijd
Het drielandenpunt met Skywalk-toren

Even een weekendje weg en meteen drie landen bezoeken? Gemakkelijker dan je denkt! Reis maar eens naar het drielandenpunt waar België, Nederland en Duitsland elkaar ontmoeten. Bezoek dan Maastricht, Aken en Luik en je maakt er gelijk een driedubbele citytrip van. 

Het drielandenpunt ligt bijna op de top van de Vaalserberg, met 322 meter het hoogste punt van Nederland. Vanaf de Skywalk-toren, met een deels glazen vloer, heb je een adembenemend uitzicht. Zot van gastronomie of wellness? In het dorpje Vaals vind je een paar fijne hotels. Tip: gebruik ze als uitvalsbasis voor je drie citytrips!

 Maastricht 

Het beroemde Vrijthof in Maastricht

Het kan geen toeval zijn: Maastricht voelt een beetje als een mix van Nederland, België en Duitsland. Een toffe stad voor shoppers, met een centrum dat historie ademt en een aangename, ontspannen sfeer. Het Vrijthof is een plein dat je gezien moet hebben, en de restaurants zijn er goed en gezellig.

 Aken 

Oude huizen in Aken, Duitsland

De beroemde Duitse grensstad Aken, thuishaven van Karel de Grote, heeft een heel eigen charme. Je vindt er prachtige, oude architectuur, leuke terrasjes en voor de wellnessfan ook tal van warmwaterbronnen waarin het heerlijk relaxen is. 

Luik

Station Guillemins, Luik
Foto: Rick Ligthelm

Schitterend gelegen in het Ardeense heuvelland, is Luik een stad waar je vlot verliefd op wordt. Geniet van het uitzicht op de hellingen van de citadel, verdwaal in de mysterieuze steegjes van de rue Hors-Château en bewonder het spectaculaire treinstation van Guillemins. Luik is het perfecte slotakkoord van jouw drielandentrip!