Weekendesk

Hoe je volgende weekendje weg plannen zonder helemaal door te draaien?

26 septembre 20192 min leestijd
weekendje weg organiseren

Er zijn twee soorten reizigers: de supergeorganiseerde reizigers die graag alles tot in de kleinste details plannen om onverwachte omstandigheden te vermijden, en de avonturiers die liever op het moment zelf beslissen wat ze willen doen, waar ze willen eten of welke bezienswaardigheden ze willen zien.

Welk soort reiziger je ook bent, we zijn er zeker van dat deze tips je kunnen helpen bij het (al dan niet) organiseren van je weekendje weg zonder van de bank te moeten komen. Je zal zien dat er bepaalde details zijn waar je nog niet bij stilgestaan had.

1. Download de offline kaarten van Google Maps.

We leven in het jaar 2019 en we hebben allemaal een smartphone met (praktisch) onbeperkt internet. Maar wat als je ergens bent waar er geen bereik is of je gewoonweg je giga niet wil verspillen aan verplaatsingen tussen de ene stad en de volgende?

Google Maps biedt je de mogelijkheid om offline kaarten te downloaden die even gedetailleerd zijn als de online versie: je kan overal naartoe zonder dat je aan het einde van de rit nog maar een handvol giga over hebt.

2. Werp eens een blik op wat er in de streek te doen is.

Er is geen betere manier om te reizen dan op een buurtfeest verzeild te geraken dat overloopt van de authenticiteit en traditie. Als je ver van de toeristische trekpleisters ten volle de charme van je bestemming wil beleven, zoek dan op de sociale media naar de lokale evenementen. Misschien ontdek je wel dat dat alom bekende culinaire dorpsfestivalletje net plaatsvindt tijdens jouw weekendje weg...

3. Bekijk de openingsuren van de musea die je niet wil missen

Wie heeft nog nooit voor de gesloten deur van het bekendste museum van de stad gestaan dat je zo graag wou bezoeken? En het is echt vervelend dat je dan ineens de hele voormiddag opnieuw moet indelen. Vergeet dus niet de openingsuren van de musea en de bezienswaardigheden van je bucket list te bekijken en als je het geluk hebt dat jouw weekendje samenvalt met de dag waarop de toegang gratis is... dan kun je een extra koffietje of lekker glaasje wijn drinken: proost!

4. Gebruik de magie van Google Foto

Een zonsondergang aan zee is het uitgelezen moment voor een foto. Quadreer, zorg voor het juiste licht, trek de foto en dan ... onvoldoende geheugen.

Een eenvoudige oplossing? Download Google Foto om je foto's automatisch te synchroniseren met de cloud, waar ze nooit gewist zullen worden (tenzij je het manueel doet) en waar je vanop elk toestel toegang toe heb via je Google account. Het maakt niet alleen plaats vrij op je telefoon, het creëert ook albums die je kan delen met je reisgenoten. Het uitwisselen van foto's via Whatsapp behoort voortaan tot het verleden. En als je een Androidtoestel hebt, is het nog eenvoudiger: de app staat standaard op je telefoon, je moet enkel een instelling wijzigen en jezelf akkoord verklaren met de automatische synchronisatie van je fotogallerij met de cloud.