Weekendje kaasmarkt?

17 septembre 20191 min leestijd
Kaasmarkt in Nederland

Zin in een weekendje weg met een bijzonder culinair tintje? Wat dacht je van Hollandse kaas? In Nederland zijn er nog vijf traditionele kaasmarkten. En je vindt ze allemaal in steden die zelfs een bezoekje waard zijn als je niet van kaas houdt!

 Alkmaar

Nog tot eind september kan je de Alkmaarse kaasmarkt bezoeken. De kaas komt per draagberrie en wordt geproefd en gekeurd in De Waag, het Hollands Kaasmuseum. Proef maar kijk ook verder, want de historische binnenstad van Alkmaar telt meer dan duizend monumentale gebouwen!

Edam

Het stadje Edam is over de hele wereld bekend voor zijn kaas. Al meer dan vierhonderd jaar leven de Edammers van de beroemde gele bollen. Die voeren ze aan met wagons en boten. Echte Hollandse traditie!

 Gouda

Goudse kaas is een begrip tot ver over de grens. Op de kaasmarkt in Gouda wordt nog echt gehandeld tussen lokale kaasboeren en groothandelaren. Als je al die prachtige kazen ziet liggen, is het ook lastig om er niet een te kopen!

Woerden

Woerden, niet ver van Utrecht, is minder bekend, maar ook hier is er nog echte handel op de kaasmarkt. Die wordt elke zaterdag gehouden. Je hoort overal handgeklap, want zo worden de deals hier beklonken.

Hoorn

Hoorn had lang geen kaasmarkt, maar sinds 2007 bepalen de kaassdragers en kaasmeesters weer elke zomerse donderdag het straatbeeld. Hoorn is een oude, schilderachtige stad aan het IJsselmeer. Ook een aanrader voor een rustgevend weekendje weg!

Ontdek onze leukste weekendjes met proeverijen...

Andere aanbiedingen voor dit hotel

Lees meer artikelen