De Top-3 stranden van de Algarve

13 juillet 20191 min leestijd
Algarve beaches

Wist je dat de Portugese Algarve maar liefst 150 stranden telt? Natuurlijk te veel om allemaal te bezoeken. Maar geen nood. Wij hebben de beste drie alvast voor je geselecteerd. Voor jou geen keuzestress!

Praia da Marinha, Lagoa

Praia da Marinha

Dit iconische strand is met zijn steile kliffen, M-vormige rotsformatie en azuurblauwe water een van de mooiste ter wereld. Zelfs al ben je niet van plan om in de zon te gaan bakken, moet je hierheen, al was het maar voor het landschap. En ook al staat dit strand in elke toeristenfolder, toch vind je hier vaak wel een plaatsje. Let op: je kan hier alleen met de wagen komen.

Praia de Odeceixe, Odeceixe

Praia de Odeceixe

Een heerlijk groot strand! Geschikt voor het hele gezin en niet te toeristisch. Laat je kinderen ravotten in de lagunes die zich bij laagwater vormen, en geniet van de zon en het fijne zand. Of van een lekkere maaltijd, want er is hier een prima eettentje. Sta je graag eens op een surfplank? Ook dan zit je hier goed! En een hotel of resort met eigen spa is in de Algarve nooit ver weg.

Praia da Amoreira, Aljezur

Praia da Amoreira

 Hou je van duinen? Dit strand is omgeven door een adembenemend mooi duinlandschap, waar je een heerlijk rustig plekje voor jou en je partner kan vinden. Maar ook kinderen voelen zich hier helemaal op hun plek. Het is een zee- en rivierstrand tegelijk, want hier mondt de Aljezur-rivier uit in de Atlantische Oceaan. Kies maar waar je wil zitten! Je vindt er ook een surfschool en een leuk restaurantje dat mosselen serveert. Zeker eens proeven!

Ontdek al onze aanbiedingen in de Portugese Algarve

Lees meer artikelen