De meest kleurrijke bestemmingen van Europa

12 avril 20192 min leestijd
De meest kleurrijke plaatsen

Het voorjaar is een geweldig moment om te gaan kijken op de kleurrijkste plaatsen van Europa, die onder de zon prachtig uitkomen.

Zaanse bezichtigingen

Zaan Hotel Amsterdam in Zaandam

Het Zaan Hotel Amsterdam in Zaandam met zijn stadszicht is een uitstekend startpunt voor een wandeling of een tocht langs de frisse, vrolijk geschilderde Zaanse huizen. Natuurlijk mag een bezoek aan de beroemde Zaanse schans met zijn molens niet ontbreken!

Ontdek  hier onze weekendjes weg in Zaandam.

De vijf vissersdorpen van Cinque Terre

Cinque Terre

Wil je meer zuidelijke kleuren zien, kies dan voor een verblijf in Ligurië, Italië. De beroemde vissersdorpjes van Cinque Terre zijn een lust voor het oog, zeker onder de heldere Italiaanse zon; en je kunt ze zowel bovenaf als vanaf het water bewonderen. Wandel over de pittoreske pleintjes, langs de veelkleurige huizen en haventjes, en klim omhoog langs de ruige rotspaden.

Ontdek  hieronze aanbiedingen in het kleurrijkste stadje van Italië.

De charme van Menton

Menton, Franse Rivièra

Laat je betoveren door het charmante Menton, de bekende Zuid-Franse badplaats aan de beroemde Rivièra. Het luxe verleden is nog duidelijk te zien aan de omgeving, maar bij ons kun je al een voordelige overnachting boeken vanaf 59 euro. Ontdek het stadje met zijn kleurrijke huizen, het strand met zijn karakteristieke stenen bogen en parasols, en geniet van de schilderachtige ligging tegen de bergen.

 Ontdek  hieronze hotels in het Franse Menton.

Het bijzondere Aldea Azul

Aldea Azul

In de provincie Málaga aan de Spaanse zuidkust ligt, iets landinwaarts, het plaatsje Aldea Azul (vroeger Júzcar). In tegenstelling tot de meeste mediterrane dorpjes zijn de huizen en straten hier niet wit geschilderd, maar helderblauw! Daarom werd het vroeger ook wel het smurfendorp genoemd. Er zijn speciale wandelroutes langs muurschilderingen of in de natuur, klimmuren en tokkelbanen. Een omgeving die je niet snel zult vergeten.

Ontdek  hieronze hotels in Málaga.